Fillers & muskelavslappnande


Behandling med toxiner

Toxiner, muskelavslappnande medel som injiceras i musklerna under huden. Där verkar medlet genom att blockera nervimpulserna till de områden som injicerats.

De vanligaste är att behandla pannrynkor, glabellarynkor (argrynkan och kråksparkar.

Behandling med toxiner är många gånger en mycket effektiv metod för att minska anspänningsrelaterade rynkor i ansiktet.

Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan, rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar), runt munnen eller i käk- och halsområdet.

Varje gång vi ler, ilsknar till eller kisar spänns den underliggande ansiktsmuskulaturen vilket framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Som ett resultat av stigande ålder eller genetiska anlag tenderar dessa uttrycksrynkor och linjer att bli kvar och synas även efter ansiktsuttrycket övergått.

Anspänningsrelaterade ansiktsrynkor kan få oss att se äldre ut än vi känner oss och i vissa fall kan det orsaka ett intryck av oro, trötthet eller nedslagenhet utan att vi på något sätt upplever denna sinnestämning.

Vad är Botox?

Botox är ett muskelavslappnande ämne framställt av Botulinum A-gift, ett förädlat protein framställt av Botulismbakterier. Ämnet har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet och utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat t.ex. vid okontrollerad blinkning.

Eftersom Botox snart visade sig kunna blockera nervimpulserna som skickas till de muskler som styr ansiktsuttrycken blev det snabbt en mycket populär produkt för behandling av ålderstecken i form av anspänningsrynkor i ansiktet. Idag är injektionsbehandling med Botox den vanligaste läkaradministrerade skönhetsbehandlingen i världen.

Hur fungerar Botox?

Botox verkar genom att begränsa nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen så att de inte anspänns och därigenom skapar rynkor i de områden som behandlas. Efter behandlingen blir din hud snabbt betydligt slätare och rynkorna minimeras. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.

En vanlig missuppfattning är att Botox totalt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt men så är inte fallet. Man strävar efter att begränsa de vanemässiga och omedvetna anspänningsuttrycken utan att för den delen förhindra ditt sätt att uttrycka dig. En rätt utförd behandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut.

Botox nervsignalsbegränsande effekt gör också att ämnet med stor framgång kan användas för att behandla migränrelaterad huvudvärk och svettningar i handflator eller under armar och fötter.


 

Läs mera om alla möjligheter med Restylane

Priser fillers/toxiner

0,5 ml fillers 2900:-
1 ml fillers 4200:-
1,2 ml 4400:-
 Profhilo 2 ml 4100:-

Skinboster, Restylane vital kur om 3 beh
1:a beh 3600:-
2:a beh 3000:-
3:e 2600:-
Skinboster Jalupro från 2600:-
Skinboster Hyalual från 2500:-

Toxiner  från 3600:-
Botox mot översvettning från 2100:-