Fillers

Restylane ,Teosyal och Filorga  är de tre största leverantörerna av fillers för skönhetsbehandlingar av ansiktet. De består av en unik gel i form av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. Fillers reducerar effektivt finare linjer och rynkor, konturerar och skapar volym samt förbättrar hudens struktur och elasticitet. 

Läs mera om alla möjligheter med Restylane

Rynkor, mindre volym

0,5 ml 2900:-
Fina linjer och mindre rynkor 1,0 ml 3700:-
Trötta ögon 1,0 ml 4100:-
Läppvolyme, Linjer. djupa veck och rynkor 1,0 ml 4100:-
Skinbooster större områden som ex panna, kinder, hals, dekolletage händer 1,0 ml 3500:-
Kur om 3 beh rekomenderas för bästa resultat. 1:a beh 3500:-
Läs mera om  Skinbooster  2:a beh 2900:-
3:e beh 2500:-
Hyalase för att bryta ned fillers, knölar etc 1 beh 1500:-
Skinbooster behandlingspaket 3x3 ml 3x3 ml 22600:-
i

Rynkbehandling med muskelavslappnande medel

Botox eller Azzalure/Vistabel som produkten även kallas är en injektionsprodukt bestående av ett muskelavslappnande medel som injiceras i musklerna under huden. Där verkar medlet genom att blockera nervimpulserna till de områden som injicerats.

De vanligaste är att behandla pannrynkor, glabellarynkor (argrynkan och kråksparkar.

Behandling med Botox är många gånger en mycket effektiv metod för att minska anspänningsrelaterade rynkor i ansiktet.

Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan, rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar), runt munnen eller i käk- och halsområdet.

Varje gång vi ler, ilsknar till eller kisar spänns den underliggande ansiktsmuskulaturen vilket framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Som ett resultat av stigande ålder eller genetiska anlag tenderar dessa uttrycksrynkor och linjer att bli kvar och synas även efter ansiktsuttrycket övergått.

Anspänningsrelaterade ansiktsrynkor kan få oss att se äldre ut än vi känner oss och i vissa fall kan det orsaka ett intryck av oro, trötthet eller nedslagenhet utan att vi på något sätt upplever denna sinnestämning.

Vad är Botox?

Botox är ett muskelavslappnande ämne framställt av Botulinum A-gift, ett förädlat protein framställt av Botulismbakterier. Ämnet har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet och utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat t.ex. vid okontrollerad blinkning.

Eftersom Botox snart visade sig kunna blockera nervimpulserna som skickas till de muskler som styr ansiktsuttrycken blev det snabbt en mycket populär produkt för behandling av ålderstecken i form av anspänningsrynkor i ansiktet. Idag är injektionsbehandling med Botox den vanligaste läkaradministrerade skönhetsbehandlingen i världen.

Hur fungerar Botox?

Botox verkar genom att begränsa nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen så att de inte anspänns och därigenom skapar rynkor i de områden som behandlas. Efter behandlingen blir din hud snabbt betydligt slätare och rynkorna minimeras. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.

En vanlig missuppfattning är att Botox totalt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt men så är inte fallet. Man strävar efter att begränsa de vanemässiga och omedvetna anspänningsuttrycken utan att för den delen förhindra ditt sätt att uttrycka dig. En rätt utförd behandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut.

Botox nervsignalsbegränsande effekt gör också att ämnet med stor framgång kan användas för att behandla migränrelaterad huvudvärk och svettningar i handflator eller under armar och fötter.

Priser per område:

1 område3500:-
2 områden3900:-
3 områden4100:-