Hårborttagning/reducering

Vad är permanent hårborttagning?

Permanent hårborttagning betyder att man uppnår ca 75-90% hårreduktion jämfört med utgångsläget. De hår som  ev  är kvar blir i regel tunnare och ljusare än de håren som man hade då man började.

I stället för att kalla behandlingen permanent hårborttagning borde den kallas hårreduktion.

Men detta är mest spel med ord. För dig som kund är det viktigaste att livet känns mycket lättare med de resultat man i dag kan uppnå med hårborttagning.


Vi använder en Primelase Diodlaser – Alexandritlaser Primelase HR är en inovativ diodlaser teknik med högsta effekt på marknaden (4800w). Det som gör behandlingen extra unik är att primelase arbetar med kortare pilser och mer enegri, vilket är idealiskt för svårbehandlingat hår. 

Den dynamiska eller smärtfria inställningen är en annan unik egenskap som primelase har.  Dessa inställningar gör att vi kan utföra behandlingar helt smärtfritt, även för personer med grövre hår. 

Primelase är inte bara effektiv utan även säker. Utrustningen har ett system som kallas för "crystal freeze" som är ett exklusivt kylsystem som konstant och automatiskt kontrollerar temperaturen vilket gör behandlingen mycket säkrare.

 

Hur fungerar det?

När ljuset tränger in i huden absorberas det i mörkt pigment och omvandlas till värme, upp till ca 70° C och förstör dom hårproducerande cellerna.
 

Vad är förutsättningarna?

För att hårborttagning skall fungera är det nödvändigt att hårstråna är mörka, innehåller melanin dvs pigment, och att huden inte är alltför mörk. Vita och grå hårstrån är mycket svåra att ta bort. Rödhåriga har ett annat pigment som heter pheomelanin och är mycket svårare att uppnå fullgott resultat.
 

Hur många behandlingar?

Bara de hårsäckar som är i växtfas är mottagliga för behandling. På de flesta ställen på kroppen är 20-30% av hårstråna i växtfas (undantag huvudhåret där 90% är i växtfas) och det är dessa hårsäckar som förstörs vid behandlingen. De hårsäckar som är i vilofas kommer att börja producera hår 1-2 månader senare och det är då dags för nästa behandling.
Det är högst individuellt hur många behandlingar som behövs, men generellt kan man säga minst 6 -8 behandlingar för att bli av med den mesta av behåringen på en hudyta. Några kunder svarar mycket bra och behöver bara en 5-6 behandlingar och några få har behövt fler än 12. Tunna och ljusa hår kräver betydligt flera behandlingar än tjocka och mörka hår.


 

Gör det ont?

Ljuspulsen känns som ett värmestick i huden. Smärtupplevelsen brukar tolereras väl av de flesta.

Priser

Armar, hela 2100:- Magsträng 750:-
Armhålor 750:- Mindre område <2cm 400:-
Ben, hela 2900:- Nacke 800:-
Ben, 3/4 2500:- Rygg 2300:-
Bikinilinje 900:- Skuldror 1000:-
Bikinilinje, insida lår 1700:- Stjärt 1000:-
Bröst, helt 2300:- Svank 900:-
Haka 700:- Tår 700:-
Händer 750:- Underben 2200:-
Kinder/skägglinje 1000:- Överläpp 700:-


Priserna avser per behandling
20% rabatt vid kombinationsbehandlingar

Behandling utförs EJ på gravida/ammande kvinnor. 


Vi utför även medicinska laserbehandlingar på remiss från Region Gotland, Då betalar kunden egenvårdsavgift enl gällande taxa fn 200:-  / Frikort gäller.

 


 

Att tänka på vid behandling

Eftersom behandlingen går ut på att det ska finnas hår i hårsäckarna ska man inte vaxa eller rycka bort hår minst 4 veckor innan behandling. Man ska även undvika sol och solarium två veckor innan och en vecka efter. Håren skall rakas eller klippas kort och vara ca 1-2 mm på behandlingsdagen. 
 

Som regel syns det inte något på huden efter behandlingen. I en del fall kan det uppstå små röda prickar eller blåsor i samma storlek som hårsäcken. Detta är p.g.a värmen från ljuset och försvinner efter en kort tid. Om huden känns torr eller blir röd brukar det hjälpa med lite aloeveragel eller after sun lotion.

Man skall undvika att sola 2-3 veckor före och en vecka efter behandling. Använd solkräm med hög solskyddsfaktor om du vistas i solen under den här perioden.
 

Hur verkar laser och IPL jämfört med elektrolys eller diatermibehandling?

Diatermi innebär att man för ner en strömförande nål i varje hårfollikel som förstörs när strömmen passerar. man kan bara behandla en hårfollikel åt gången. Fördelen med diatermi är att man även kan behandla helt vita och gråa strån. Ofta krävs regelbundna behandlingar under  längre tid, vilket både blir en tidsödande process och extra dyrt. IPL däremot behandlar hundratals hårfolliklar samtidigt, på så sätt kan en laser eller IPL behandling på några minuter effektivt behandla ett område som skulle ta timmar med diatermi.