Hårborttagning/reducering

Vad är permanent hårborttagning?

Permanent hårborttagning betyder att man uppnår ca 75-90% hårreduktion jämfört med utgångsläget. De hår som  ev  är kvar blir i regel tunnare och ljusare än de håren som man hade då man började.

I stället för att kalla behandlingen permanent hårborttagning borde den kallas hårreduktion.

Men detta är mest spel med ord. För dig som kund är det viktigaste att livet känns mycket lättare med de resultat man i dag kan uppnå med hårborttagning.


Vi använder en Epilia diodlaser med radiofrekvens (RF), en av det senaste på marknaden och går inte att jämför med IPL.
Epilia använder en kombination av 808 nm diodlaser och RF. Kombinationen ger en säker permanent hårborttagnings-behandling av de flesta hud- och hårtyper. Ljusare hårstrå som innehåller lite melanin går att behandla med Epilia. Maskinen har ett inbyggt kylsystem som skyddar huden och gör behandlingen i stort sett smärtfri.
 

Hur fungerar det?

När ljuset tränger in i huden absorberas det i mörkt pigment och omvandlas till värme, upp till ca 70° C och förstör dom hårproducerande cellerna.
 

Vad är förutsättningarna?

För att hårborttagning skall fungera är det nödvändigt att hårstråna är mörka, innehåller melanin dvs pigment, och att huden inte är alltför mörk. Vita och grå hårstrån är mycket svåra att ta bort. Rödhåriga har ett annat pigment som heter pheomelanin och är mycket svårare att uppnå fullgott resultat.
 

Hur många behandlingar?

Bara de hårsäckar som är i växtfas är mottagliga för behandling. På de flesta ställen på kroppen är 20-30% av hårstråna i växtfas (undantag huvudhåret där 90% är i växtfas) och det är dessa hårsäckar som förstörs vid behandlingen. De hårsäckar som är i vilofas kommer att börja producera hår 1-2 månader senare och det är då dags för nästa behandling.
Det är högst individuellt hur många behandlingar som behövs, men generellt kan man säga minst 6 -8 behandlingar för att bli av med den mesta av behåringen på en hudyta. Några kunder svarar mycket bra och behöver bara en 5-6 behandlingar och några få har behövt fler än 12. Tunna och ljusa hår kräver betydligt flera behandlingar än tjocka och mörka hår.


 

Gör det ont?

Ljuspulsen känns som ett värmestick i huden. Smärtupplevelsen brukar tolereras väl av de flesta.

Priser

Armar, hela 2100:- Magsträng 750:-
Armhålor 750:- Mindre område <2cm 400:-
Ben, hela 2900:- Nacke 800:-
Ben, 3/4 2500:- Rygg 2300:-
Bikinilinje 900:- Skuldror 1000:-
Bikinilinje, insida lår 1700:- Stjärt 1000:-
Bröst, helt 2300:- Svank 900:-
Haka 700:- Tår 700:-
Händer 750:- Underben 2200:-
Kinder/skägglinje 1000:- Överläpp 700:-


Priserna avser per behandling
20% rabatt vid kombinationsbehandlingar
Från och med beh nr 6 ytterligare 25% rabatt.

Behandling utförs EJ på gravida/ammande kvinnor.   


 

Att tänka på vid behandling

Eftersom behandlingen går ut på att det ska finnas hår i hårsäckarna ska man inte vaxa eller rycka bort hår minst 4 veckor innan behandling. Man ska även undvika sol och solarium två veckor innan och en vecka efter. Håren skall rakas eller klippas kort och vara ca 1-2 mm på behandlingsdagen. 
 

Som regel syns det inte något på huden efter behandlingen. I en del fall kan det uppstå små röda prickar eller blåsor i samma storlek som hårsäcken. Detta är p.g.a värmen från ljuset och försvinner efter en kort tid. Om huden känns torr eller blir röd brukar det hjälpa med lite aloeveragel eller after sun lotion.

Man skall undvika att sola 2-3 veckor före och en vecka efter behandling. Använd solkräm med hög solskyddsfaktor om du vistas i solen under den här perioden.
 

Hur verkar laser och IPL jämfört med elektrolys eller diatermibehandling?

Dessa metoder är långsamma och smärtsamma behandlingar som innebär att man för ner en strömförande nål i varje hårfollikel som förstörs när strömmen passerar eftersom man bara kan behandla en hårfollikel åt gången. Fördelen med diatermi är att man även kan behandla vita och gråa strån. Ofta krävs regelbundna behandlingar under flera år, vilket både blir en tidsödande process och extra dyrt. IPL däremot behandlar hundratals hårfolliklar samtidigt, på så sätt kan en laser eller IPL behandling på några minuter effektivt behandla ett område som skulle ta timmar med diatermi.