Bleka tatuering med laser


Har du ångrat dig och tröttnat på din tatuering. Har den en gång så häftiga tribalen blivit omodern? Ångrar du månen bakom den ylande vargen? Eller har föremålet för den eviga kärleks­tatueringen växlat?

Oavsett orsak, om du vill ta bort hela eller del av tatueringen för att göra en sk "cover up" kan vi med laser bleka tatueringar.


 

Iris Piccolaser 

Iris Picolaser Pro klarar av att lasra bort hela färgspektrat i en tatuering, dessutom helt utan ärrbildning. Det är en  av de nyaste, snabbaste, mest säkra och effektiva sättet att ta bort tatueringar med. Den är även en av de få metoder som inte medför ärrbildning i huden efter behandling utan hjälper huden att läka på ett naturligt sätt. Pico Laser är en mycket kraftigare och ett mer kostnadseffektivt val när det gäller pigment eller tatueringsborttagningslaser jämfört med ND Yag laser.

Iris Pico Laser Pro är en vidare utveckling av Q-switchad laser som har varit den vanligaste behandlingsmaskinen tidigare men nu med den nya generationens teknik så skapar den det mest effektiva sättet att ta bort och samtidigt minimera risken för skador på huden.

Teknik
Med denna metod så slår den sönder melaninet i tatueringen flera triljoner gånger mer och det gör att det blir mindre slaggprodukter för kroppen att ta hand om samt att det krävs mindre behandlingar för att ta bort en tatuering på kunderna. När man ska ta bort en tatuering behöver maskinen kunna leverera en puls som är blixtsnabb, ju snabbare pulsen är desto bättre blir det önskade resultatet. Pico Laser arbetar med ultrakorta pulser, så kallade picosekund pulser, som ger maximal behandlingseffekt samtidigt som behandlingen blir säkrare och mindre obekväm för kunden. 1 Pico second är en triljondels sekund, eller 1 / 1 000 000 000 000 eller 10-12s till skillnad från Q-switchad laser som har en miljarddel av en sekund.

Genom att leverera energin i en så kort puls, som med Iris Picolaser Pro, kan bläckmolekylen splittras utan att skada den omgivande huden. På grund av denna hastighet skapas en fotoakustisk effekt, inte en värmegenererad effekt, vilket förstör bläckpartiklarna ytterligare och håller huden och hårsäckarna intakta utan några otäcka effekter av värme.Vi är givetvis utbildade och certifierade på laser och dess användnings­områden.

Hos oss utförs alla behandlingar av leg sjuksköterska.

Hur fungerar det

Det skall sägas på en gång: det är betydligt svårare att ta bort en tatuering än att skaffa den. Man behandlar hela tatueringen med mycket starka och korta laserblixtrar för att spränga sönder pigmentet i tatueringen.

Pigmentfragmenten transporteras sedan bort av kroppens eget immunförsvar. Tatueringen bleks ner vid varje behandlings-tillfälle.
Hur många behandlingar som behövs beror på flera faktorer.

Färgerna och teknik

Svarta färger är som regel lättare att ta bort. Vissa ljusa, röda och gula färger är svårare och kan kräva flera och kompletterande behandlingar. Beroende på typen av pigment som färgen är gjord av avgör ofta hur lätt eller svårt det är att bryta ner och bleka tatueringen. Lager på lager tatueringar är ofta mer krävande att påverka. Vissa tatueringar gjorda utomlands kan vara helt omöjliga att bleka.

Placering
Var på kroppen tatueringen sitter spelar inte så stor roll för själva blekningen, men för den eventuella risken för ärrbildning. Förutom att varje individ är unik och läker olika så finns det vissa egenskaper hos oss.

Generellt har ansiktet mycket goda läke­egenskaper och det blir nästan aldrig ärr­bildning. Händer och underarmar läker också i regel bra. På hals, nacke överarmar och skuldror ökar risken för ärrbildning. 

Ålder på tatueringen

En gammal tatuering är ofta blekt och pigmentet har ofta vandrat uppåt och sitter ytligare vilket ofta gör det lättare att nå ett snabbare resultat.

Hur många behandlingar krävs?

Detta beror på en mängd olika faktorer. Även om man har en mycket stark laser bör man inte behandla för radikalt. Man får då för stora inflammatoriska reaktioner eller sår som ökar risken för ärrbildningar och infektioner. Kroppen måste också klara av att transportera bort det pigmentet som bryts ner. En process som tar 6-8 veckor och ej kan skyndas på. Huden måste också läka helt mellan behandlingarna. Man måste räkna med minst 6-15 behandlingar för att bleka sin tatuering. Det är alltså en lång process.

En blekning inför en sk "cover up" är oftast lättare och kräver i regel färre behandlingar. Vi rekommenderar alltid att du i samråd med din tatuerare avgör hur mycket och vilka områden som skall blekas.

Behandlingsreaktioner
Smärtupplevelsen är högst individuell och uppstår av att pigmenten sprängs och att huden reser sig en aning. Smärtupplevelsen är också olika beroende på var tatueringen sitter.

Receptfri bedövningskräm,Emla® finns att köpa på apoteket. Krämen stryks på och täcks med plast 3-5 timmar innan behandling. Direkt under behandlingen blir det en hudrodnad och tatueringen ser initialt väldigt blek ut. En del får sårläkning under första veckan med en liten skorpbildning över tatueringen.

Slutresultat

I lyckade fall försvinner tatueringen helt. Hos en del finns svaga skuggor/rester av pigment kvar efter behandlingen. Resultatet av en behandling varierar dock från person till person och på olika ställen på kroppen. Någon garanti för helt försvunnen tatuering kan man aldrig ge.

Allmänt så blir det bäst resultat där tatueringen har endast svarta och mörka pigment. Ibland behöver man komplettera med blekning av vissa röda pigment med en sk IPL (Intense Pulsed Light). Behandlar man lagom minskar man risken för bestående ärr. Ärr som redan finns i huden av att man gjorde tatueringen kommer ibland att synas.

Man kan efterbehandla ärr med en silikonbaserad gel, Cicatrix. Ärrsalvan torkar och bildar en filmaktig yta av silikon. Silikonet mjukar upp samt bleker huden/ärret och minskar därmed ärrvävnadens synlighet. Cicatrix innehåller även E-vitamin vilket påverkar sårläkning och blodcirkulationen positivt. Räkna med flitigt användande av Cicatrix 2 gånger per dag i två månader innan synliga resultat uppnås.

Risker

 God sårvård är viktigt. Riskför ärr  finns också om man pillar på sårskorpan eller om infektion skulle uppstå. Vi rek att använda eftervårdskräm.  Vanligt mjukgörande hudkräm eller vaselin är bra för att hålla ev sårskorpor mjuka. Desinficerande sårtvätt samt bandage är viktigt om tatueringen skulle visa tecken på infektion. Skriftliga skötselråd lämnas alltid.

Ett fåtal kan få allergiska reaktioner genom frisättningen av färgpigment.

Vad man bör tänka igenom innan man börjar behandling

  • Syftet med att ta bort tatueringen
  • Att man är beredd på att följa hela processen med att bleka en tatuering
  • Bedöma hur det kommer att se ut om man inte får bort hela tatueringen eller om det kommer att finnas ett ärr med konturerna efter tatueringen
  • Kostnad och ev smärta

När kan man inte behandla

Vi behandlar inte under graviditet, amning eller pågående infektion. Ej heller om du har immunbristsjukdom, epilepsi, eller får en allergisk reaktion på pigmentfrisättningen.

I tveksamma fall rekommenderar vi att du rådgör med din läkare.

När du bestämt dig

Inför ev behandling så har vi alltid en kostnadsfri konsultation då vi går igenom hela behandlings­proceduren och du får en prisuppgift på vad varje behandling kommer att kosta. Vi fotodokumenterar och du får fylla i en hälso­deklaration.

Efter behandlingen

Det behandlade området smörjes med Plaxpotkräm och ev ett förband som du skall ha på 2-4 dagar.

Området skall skyddas från sol och det är absolut förbjudet att pilla på sårskorporna.

Du skall följa skötselråden.

Nästa behandling görs efter 6-8 veckor.
 

Priser blekning av tatuering

Storlek

<1x1 cm/ enstaka pulser 500:-
< 2 x 2 cm   800:-
< 5 x 5 cm 1200:-
< 10 x 10 cm 1600:-
< 15 x 15 cm 1900:-
< 20 x 20 cm 2500:-


Eftervårdskräm Plaxpot 
Priset fastställs efter storlek och ifyllnad.

395:-

*

Kosmetisk tatuerde bryn, före och 6 veckor efter endast 1 behandling. Pigmenten i egna bryn bleknar med lasern men brukar återhämta sig väl, dock enkla att färga tillfälligt. 


 

Man kan även behandla delar av en tatuering. Partiell brehandling.

Här är det bara ''fartränderna och del av kroppen'' som behandlats med svag styrka för att få de mindre framträdande.

Efter 1 behandling och 6 veckor.